Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Reuzeboete Oasis of the Seas van tafel

Nederlandse reparatiewerven kunnen weer opgelucht halen: de Nederlandse rechter heeft een streep gehaald door de boete van 992.000 euro voor de Amerikaanse cruiserederij Royal Caribbean. RCCL zou volgens de Inspectie SZW geen werkvergunning hebben voor haar 'riding crew' van 124 werknemers die de werkzaamheden uitvoerden.

De boete dateert van oktober 2014. Sindsdien was er onduidelijkheid over de gevolgen van dit besluit. Het Rotterdamse droogdok van Damen Shipyards gold al die tijd als een 'besmet droogdok'.

De rechter oordeelt dat een cruiseschip moet worden aangemerkt als een ‘vervoermiddel in het internationale verkeer’. Dat is ook het geval als het schip tijdelijk in het dok ligt. Voor niet-EU medewerkers die buiten Nederland wonen, in dienst zijn van een buitenlandse opdrachtgever en werken op de cruiseschepen, hoeft volgens de huidige regels geen werkvergunning aangevraagd te worden.

Enorm omzetverlies
De afgelopen jaren liep het droogdok jaarlijks voor 100 miljoen euro aan opdrachten voor de grootste cruiseschepen mis omdat de rederijen geen vertrouwen hadden in de onduidelijke en subjectieve uitleg van de regels en in de inspecties van de Nederlandse overheid, zegt NMT-voorzitter Bas Ort in Schuttevaer.

Ort roept minister Koolmees (SZW) en de inspecteur generaal van de Inspectie SZW op om de uitspraak te respecteren en geen beroep aan te tekenen. "De uitspraak van de rechter biedt duidelijkheid voor opdrachtgevers en werven. We zijn blij dat de rechter bevestigd heeft dat de huidige regelgeving voldoet voor de riding crew van cruiseschepen. We vertrouwen er op dat de minister hier niet aan gaat morrelen en voorkomt dat nieuwe opdrachten weer naar het buitenland verdwijnen. Laten we er nu met z’n allen vol voor gaan om deze werkgelegenheid weer naar Nederland terug te halen", aldus Ort.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X