Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nieuwe kleineondernemersregeling (vanaf 1 januari 2020)

Is uw omzet per kalenderjaar niet hoger dan € 20.000? Dan kunt u vanaf 1 januari 2020 misschien gebruikmaken van de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee krijgt u een vrijstelling van uw btw-plicht.

De oude regeling vervalt vanaf 1 januari 2020
Deze nieuwe vrijstelling vervangt vanaf 2020 de huidige kleineondernemersregeling. Daarmee vervalt de korting op de btw. En de ontheffing van administratieve verplichtingen.
Wie kan meedoen met de nieuwe kleineondernemersregeling?
Als u voldoet aan de volgende voorwaarden, kunt u meedoen aan de nieuwe KOR:
  • U bent btw-ondernemer.
  • U bent als ondernemer in Nederland gevestigd. Of u hebt hier een vaste inrichting.
  • Uw omzet is niet hoger dan € 20.000 per kalenderjaar.
Ook stichtingen, verenigingen en bv’s kunnen meedoen
Deelname aan de nieuwe KOR is niet alleen voor natuurlijke personen of samenwerkingsverbanden van natuurlijke personen. Ook rechtspersonen, zoals stichtingen, verenigingen en BV’s, kunnen er gebruik van maken.

Check zelf of u mee kunt doen
Twijfelt u of u mee kunt doen met de nieuwe KOR? Bijvoorbeeld omdat u niet weet hoe u uw omzet moet schatten? Of welke omzet meetelt voor de nieuwe KOR? Ga dan zelf na of u mee kunt doen met de nieuwe KOR.
Meedoen heeft voor- en nadelen
U krijgt minder administratieve verplichtingen. Maar u kunt bijvoorbeeld geen btw meer aftrekken of terugvragen.
Lees meer bij Wat betekent meedoen aan de nieuwe kleineondernemersregeling voor u?

Voor de ene ondernemer kan het interessanter zijn om mee te doen aan de nieuwe kleineondernemersregeling dan de andere. Dat hangt af van uw specifieke situatie.
Lees meer bij Wel of niet meedoen aan de nieuwe kleineondernemersregeling?

Wij hebben daarom voor u een aantal voorbeelden op een rijtje gezet waarin u ziet hoe deze regeling in de praktijk werkt voor verschillende beroepsgroepen en in verschillende situaties.
Lees meer bij Voorbeelden nieuwe kleineondernemersregeling

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X