Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Eenmanszaken krijgen eind volgend jaar een nieuw BTW-nummer

De staatssecretaris van Financiën heeft aangegeven dat eenmanszaken volgend jaar een extra BTW-nummer zonder burgerservicenummer (BSN) erin krijgen. Hiermee lost hij het privacyprobleem rondom dit nummer op.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaf in juli van dit jaar aan dat de Belastingdienst de privacywet overtreedt omdat hij het BSN gebruikt in het BTW-nummer van ondernemers die een eenmanszaak hebben. De AP gaf de fiscus tot 1 januari 2019 de tijd om te stoppen met het gebruik van dit nummer. Eind augustus kwam er een reactie maar hierin werd slechts een mogelijk alternatief systeem geopperd, de conversieservice. Snel gaf toen ook aan dat het niet zou gaan lukken om een nieuwe nummersystematiek voor 1 januari 2019 in werking te laten treden. De inning van BTW zou namelijk in gevaar komen als op korte termijn een verandering van het systeem zou moeten plaatsvinden Begin december bevestigde hij dit wederom. Maar er komt nu dus wel een tussenoplossing.

Nummer gebruiken op facturen en website
Eenmanszaken krijgen een nieuw BTW-nummer zonder BSN, dat zij moeten gebruiken voor hun facturen en hun website. Hiermee wordt het risico rond identiteitsfraude verminderd en de privacy versterkt. De eenmanszaken zullen hun eigen administratie en praktijk daar ook per 1 januari 2020 op moeten aanpassen. Ook leveranciers van administratieve software zullen er dan voor moeten zorgen dat hun producten met het nieuwe nummer kunnen werken. Er komt per 1 januari 2020 tevens een verbod op het gebruik van het BTW-nummer met BSN.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X