Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Lage olieprijs kost offshorebedrijf Heerema honderden banen

Bij het Leidse constructiebedrijf Heerema Marine Contractors verdwijnen 250 banen. Het bedrijf installeert wereldwijd boorplatforms, maar daar is door de lage olieprijs minder vraag naar. "De investeringen van oliemaatschappijen zijn momenteel historisch laag", aldus een woordvoerder van Heerema. "Daarom moet Heerema nu reorganiseren en dat kost helaas ook banen."

Zo'n 200 banen verdwijnen op de kantoren van Heerema, waarvan de meeste op het hoofdkantoor in Leiden. De andere banen worden geschrapt in Houston en Singapore. Daarnaast verdwijnen nog 50 banen op de vloot van Heerema. In totaal werken er ongeveer 1.500 mensen bij het bedrijf.

Pijnlijk
Vakbond CNV noemt de reorganisatie pijnlijk, maar niet onverwacht. "De offshore heeft een enorme douw gekregen van de crisis", zegt bestuurder Dolf Polders van CNV Vakmensen. Polders wil een goed sociaal plan. "Het gaat om een bedrijf met miljardenomzet."

Eerder schrapte ook zusterbedrijf Heerema Fabrication Group al bijna 350 banen. De Fabrication Group bouwt boorplatforms en Heerema Marine Contractors installeert ze vervolgens ter plekke.

Heerema Marine Contractors is verder actief in de aanleg van onderzeese pijpleidingen, maar dat is te weinig om de terugval in vraag naar boorplatforms op te vangen. Het bedrijf zegt ervan overtuigd te zijn dat de oliemarkt op de middellange termijn weer aantrekt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X