Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Staatssecretaris neemt geen nieuwe initiatieven tegen belastingconcurrentie

De staatssecretaris van Financiën neemt binnen de EU en de OESO geen nieuwe initiatieven om schadelijke belastingconcurrentie tussen landen tegen te gaan. Dat antwoordde hij op vragen uit de Tweede Kamer over het bericht ‘Landen zetten belastingconcurrentie voort met nieuwe middelen’.

De staatssecretaris vind het van belang eerst de effecten van andere initiatieven af te wachten alvorens te bezien of extra initiatieven nodig zijn om de concurrentie tegen te gaan. Op dit moment worden volgens de staatssecretaris snelle vorderingen geboekt bij de implementatie van maatregelen tegen verdragsmisbruik (bijvoorbeeld via het Multilaterale Instrument) en bij de implementatie van maatregelen om de nationale belastinggrondslagen beter te beschermen (bijvoorbeeld door de Europese anti-belastingontwijkingsrichtlijn, ATAD). Verder bestaat binnen de OESO het Forum on Harmful Tax Practices en binnen de EU de Gedragscodegroep. In beide fora werken de leden aan het bestrijden van schadelijke belastingconcurrentie aan de hand van gezamenlijk ontwikkelde criteria.

Internationale maatregelen tegen belastingontwijking zouden landen ook niet aanmoedigen nieuwe belastingvoordelen te introduceren en bestaande regelingen aantrekkelijker te maken. Volgens de staatssecretaris zijn internationaal overeengekomen maatregelen juist het meest effectief zijn om belastingontwijking te bestrijden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X