Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Spaarders failliete banken laten tonnen lopen

Duizenden spaarders van de failliete banken IceSave, DSB Bank, Van der Hoop Bankiers en Indover lopen in totaal 700.000 euro mis aan niet uitgekeerde rente. Het gaat meestal om bedragen van een paar tientjes, maar in sommige gevallen ook om duizenden euro's.

Het gaat om spaarders die hun geld verloren toen hun bank failliet ging en daarvoor een vergoeding kregen uit het depositogarantiestelsel van de overheid. In bepaalde gevallen werd deze uitkering te laat gedaan en werd geen vergoeding betaald voor misgelopen rente. De Nederlandsche Bank (DNB) had in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar aan achterstallige rente voor 19.000 voormalige klanten van de omgevallen banken.

Tot vorige week konden die klanten de misgelopen rente claimen bij DNB, maar een deel heeft dat nooit gedaan. Nu vloeit het resterende geld terug naar de schatkist, bevestigde een woordvoerder na een bericht van de NOS. Volgens de zegsman kan in zeer specifieke gevallen nog wel een verzoek worden gedaan voor een betaling. Het gaat dan om kleine bedragen.

Bij DNB kwamen vandaag nog enkele tientallen belletjes en ook mails binnen van klanten die willen weten of ze recht hebben op een vergoeding. Op de website van DNB is informatie te vinden over de regeling. Voor verdere vragen verwijst de centrale bank door naar zijn infodesk.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X