Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst vernietigt kentekenfoto's

De Belastingdienst heeft alle centraal opgeslagen beelden van ANPR-camera's die kentekens van auto's registeren vernietigd. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën vandaag bekendgemaakt. De gegevens werden systematisch verzameld en jarenlang bewaard.

De beelden - en ook de metadata zoals plaats en tijd - zijn vernietigd naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad. Die bepaalde in februari dat de fiscus het recht niet heeft om de foto's te gebruiken voor het aantonen van privégebruik van auto's van de zaak. De privacy van burgers was in het geding. Die konden namelijk stelselmatig en gestructureerd worden gevolgd.

Eerder werd al bekend dat de Belastingdienst geen nieuwe gegevens meer kreeg uit de camera's van de politie. Dat gebeurde op verzoek van de fiscus. Volgens de rechters was er namelijk sprake van een inbreuk op het privéleven, zonder voldoende wettelijk basis.

Gezochte personen
De ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition) registreren per maand miljoenen kentekens. De politie gebruikt de informatie onder meer voor de opsporing van gezochte personen.

In de toekomst wil de Belastingdienst wel weer gebruik gaan maken van camerabeelden voor controles op onder meer de motorrijtuigenbelasting. Daarvoor moet wel eerst de vernietiging van de beelden worden versneld, zodat die niet te lang opgeslagen blijven. De Belastingdienst gaat hierover overleggen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X