Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


PvdA wil nettosalarissen verbeteren

Werknemers moeten netto meer overhouden van hun salaris. Dat kan als werkgevers 1 procent meer premie gaan betalen, zo staat in een voorstel van de PvdA waar NU.nl zondag over bericht. De maatregel betekent een verschuiving van 8 miljard euro van werkgevers naar werknemers.

Onderzoek van De Nederlandsche Bank laat zien dat de lonen zijn achtergebleven bij de economische groei. Tijd om dat te repareren, vinden de sociaaldemocraten. ,,De bedrijfswinsten en de beurzen bereiken de afgelopen tijd recordhoogtes. De spaarpotten van grote bedrijven puilen uit. De balans tussen wat werkgevers en werknemers verdienen, is uit het lood geslagen ten nadele van werknemers", zegt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. ,,De ervaring van de afgelopen jaren leert dat het bedrijfsleven de lonen zelf niet verhoogt. Daarom willen wij dat de overheid ingrijpt."

Volgens Nijboer zijn de salarissen van leraren, militairen en zorgmedewerkers 'mede dankzij inzet van de PvdA' al bijgespijkerd. ,,Maar de PvdA wil dat iedereen profiteert. Samen hebben we de crisis het hoofd geboden, nu het beter gaat is het tijd om ook samen de vruchten te plukken", aldus het Kamerlid.

Spaargeld
D66 wil spaargeld belasten volgens het werkelijke rendement, niet meer op basis van een fictief rendement dat niemand door de lage rentestand meer haalt.

,,Op dit moment betalen veel spaarders meer belasting dan dat zij rendement halen op hun spaargeld. Je betaalt nu in feite voor het hebben van spaargeld, dat is de wereld op z'n kop! Daarom willen we belasting heffen over de daadwerkelijke rente die iemand echt ontvangt op spaargeld", zegt Kamerlid Steven van Weyenberg.

En om 'kleine spaarders' te ontzien, wil D66 het heffingsvrije deel van het spaargeld met 10.000 euro verhogen naar 35.000 euro. ,,Zo kunnen starters langer belastingvrij sparen, omdat zij bijvoorbeeld een huis willen kopen. En ouderen die jarenlang gespaard hebben voor hun oude dag, houden zo wat extra's over", aldus Van Weyenberg.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X