Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ontslagen door IHC: 'Drieëntwintig jaar, pats boem. Dag dromen!'

Drieëntwintig jaar, zevenentwintig en zelfs zevendertig dienstjaren. Medewerkers van IHC hebben dinsdag te horen gekregen wie van de 300 tot 350 medewerkers ontslagen wordt.
De ontslagronde in het kader van een grote reorganisatie komt niet als een verrassing. Ze werd vorig jaar al aangekondigd. De ontslagen vallen op diverse IHC-vestigingen, maar Krimpen aan den IJssel, Kinderdijk en Alphen aan den Rijn worden volgens de vakbonden zwaar getroffen.

In Krimpen verdwijnen 90 banen. De teleurstelling is groot. "Deze locatie had nog lang niet dicht gehoeven. We hebben orders gekregen voor de bouw van nieuwe schepen, dus dat geeft een dubbel gevoel", vertelt een IHC-medewerker. "Je wordt afgewimpeld. Alsjeblieft, hier heb je een enveloppe. Drieëntwintig jaar, pats boem. Dag dromen!

IHC heeft nieuwe orders binnengehaald ter waarde van 350 miljoen euro, onder meer voor de productie van de grootste sleephopperzuiger die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

Oost-Europese flexwerkers
Toch moeten er mensen uit. Vermoed wordt dat de vaste medewerkers worden vervangen door goedkopere inleenkrachten uit Oost-Europa. "Ze willen dat alles weggaat en pakken gewoon andere mensen. Met 37 dienstjaren ben je te duur. Met mijn leeftijd van 54 wordt het voor mij moeilijk."

Ook de ondernemingsraad van IHC is niet bij met de gang van zaken rondom inleenkrachten. "Als wij het aankaarten bij de directie, dan krijgen we te horen dat het met kwaliteit te maken heeft, maar volgens de leidinggevenden is het zeker niet zo dat deze flexwerkers beter zijn, dan de vaste medewerkers die moeten vertrekken.", aldus OR-voorzitter Martijn van de Beurcht.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X