Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


PvdA opent aanval op belastingblunder Wiebes

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer heeft tijdens de Financiële Beschouwingen uitgehaald naar VVD-bewindsman Eric Wiebes. De staatssecretaris van Financiën is volgens hem 'onzorgvuldig omgegaan met belastinggeld' nu blijkt dat de reorganisatie bij de Belastingdienst 70 miljoen euro meer kost als gevolg van een wel erg riante vertrekregeling.

,,Het is te gek geworden", constateerde Nijboer, nu blijkt dat vooral oudere werknemers vrijwillig vertrekken. Velen van hen krijgen bedragen tot 75.000 euro mee. Een vijfde van het totaal (1250 medewerkers) was al bijna met pensioen, 265 ouderen krijgt bovendien al AOW. ,,Dat is triest om te constateren."

Nijboer viel CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt bij. Die spreekt van 'verspilling'. Wiebes erkende eerder op de dag dat de besluitvorming te haastig en onzorgvuldig tot stand is gekomen. ,,Dit soort besluitvorming is niet acceptabel en mag niet meer voorkomen", verontschuldigde hij zich in een brief aan de Kamer.

Eerder maakte Wiebes al bekend dat de regeling per 1 september is beperkt. Dat neemt niet weg dat 5.200 tot 5.800 personeelsleden zullen vertrekken, in plaats van de eerder ingecalculeerde 5000.

Heffing
De Belastingdienst is niet alleen meer geld kwijt aan vertrekvergoedingen maar ook aan heffing die de fiscus aan zichzelf verschuldigd is. Aan organisaties die hun personeel met een verkapte VUT-regeling naar huis sturen legt de Belastingdienst namelijk een boete op. Aan die regel ontsnapt ook de fiscus zelf niet.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X