Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscus weert publiek in rechtszaal

De Belastingdienst wenst geen pottenkijkers in de rechtszaal in Haarlem, waar vandaag het langverwachte proces om de verguisde spaartaks begint. Waarom de deuren dicht moeten blijven is een raadsel, maar het heeft er alle schijn van dat de fiscus de ophef over de taks probeert te beperken door publiek te weren.

De dienst wil geen inhoudelijke toelichting geven op het besluit. Dat is opmerkelijk omdat de Bond voor Belastingbetalers, die de procedure aanspande in naam van alle betalers van de taks, juist aandrong op een openbare zitting.
Sinds jaar en dag gaat de fiscus ervan uit dat Nederlanders zonder moeite jaarlijks 4 procent rendement kunnen behalen op hun vermogen. Spaarders halen dat bij lange na niet.

Dat de fiscus de deuren dichthoudt bij een zaak die zo in de publieke belangstelling staat, noemt hoogleraar fiscale economie Leo Stevens „onverstandig” en getuigen van „een benepen visie.” Omwille van de privacy van burgers en bedrijven zijn belastinggeschillen vaak geheim. „Maar dat is niet bedoeld om de fiscus te beschermen. De overheid wil graag transparant zijn. Dit staat hier haaks op.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X