Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Voor de crisis was piloot worden een droom, nu kiezen studenten voor baanzekerheid

Het aantal mensen dat in Nederland wordt opgeleid tot verkeersvlieger is nu nog slechts een kwart ten opzichte van het aantal in 2007. Daarnaast is er van de tien tot vijftien Nederlandse vliegscholen in 2008 slechts een handjevol over. Dat zegt directeur Eric Duijkers van opleider EPST in gesprek met Luchtvaartnieuws.nl.

Als gevolg van de wereldwijde financiële crisis kwamen sinds 2009 veel werkloze piloten op de markt. Er zijn in Nederland rond de 1.500 afgestudeerde piloten die geen baan in de cockpit hebben gevonden. In de laatste vijf jaar is dat aantal met honderden toegenomen. Veel jonge piloten kampen bovendien met een studieschuld van soms honderduizenden euro’s. Ze hebben een lening afgesloten om de opleiding te bekostigen, maar zitten nu onder werk thuis.

Kosten laag houden
European Pilot Selection & Training (EPST) is één van de pilotenopleiders die de crisis heeft overleefd, aldus directeur Duijkers. De opleider heeft inmiddels weer volle opleidingsklassen en voert de werving en selectie van gezagvoerders voor Transavia uit ten behoeve van de nieuw te openen basis in München.

De opleider houdt de kosten naar eigen zeggen laag door niet op een vliegveld, maar op een Utrechts industrieterrein kantoor te houden. Ook is de basistraining van de piloten buiten de deur gelegd door een samenwerking met het Britse CTC Aviation, dat beschikt over trainingscentra in Engeland en de Verenigde Staten.

Baanzekerheid
Wel ziet Duijkers dat het op dit moment lastiger is goede studenten te vinden. Volgens hem heeft de tand des tijds ervoor gezorgd dat studenten op zoek gaan naar een werkveld waar ze zekerder zijn een baan te vinden, zonder direct een enorme schuld mee te moeten dragen.

Duijkers: “Ik vind, mede om die reden, dat de tijd rijp is voor meer samenwerking tussen de nog overgebleven vliegscholen om bijvoorbeeld studenten weer voor het vak van piloot te interesseren omdat de in Nederland opgeleide vliegers met de juiste kwaliteiten internationaal populair zijn.”

Tijdens het gesprek steekt de directeur en grootaandeelhouder zijn mening niet onder stoelen of banken. Zo is hij van mening dat er te veel piloten in het verleden door de vliegerselectie zijn gekomen dan verstandig is en nu thuiszitten. Ook over ‘pay-to-fly’ is hij duidelijk. Duijkers is tegen het feit dat vliegers die ervaring willen opdoen, hiervoor moeten betalen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X