Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Dikke onvoldoende voor de Belastingtelefoon

Voor de vierde keer op rij krijgt de Belastingtelefoon een dikke onvoldoende van de Consumentenbond voor kwaliteit en service: een 4. Daarmee scoort de dienst nog slechter dan in 2014, toen de Belastingtelefoon in een soortgelijk onderzoek een 4,6 kreeg. Voor het onderzoek belde de Consumentenbond honderd keer, met tien verschillende vragen.

De directeur van de Belastingtelefoon zei na het onderzoek van de bond in 2014, dat bellers met complexe vragen voortaan vaker zullen worden doorverwezen naar externe adviseurs. Dat gebeurde tijdens het laatste onderzoek echter niet een keer.

Een ander verbeterpunt was dat antwoorden op eenvoudige vragen te vinden moeten zijn op de website van de Belastingdienst. Sommige van de vragen van de Consumentenbond zijn daar inderdaad goed te vinden, maar medewerkers attendeerden de mystery-bellers daar slechts vier keer op. Conclusie van de Consumentenbond: te vaak krijgen mensen niet de goede antwoorden.

Eigen onderzoek
"De bevindingen van de Consumentenbond komen niet overeen met eigen onderzoek", reageert een woordvoerster van het ministerie van Financiën. "Onderzoeksbureau IPSOS voert voor ons continu onderzoek uit naar de Belastingtelefoon en daaruit blijkt dat in 2015 89 procent van de vragen goed wordt beantwoord. Maar we zijn benieuwd naar de bevindingen van de Consumentenbond en willen er ons voordeel mee doen."

Vertrouwen
Consumenten die niet op de informatie van de Belastingtelefoon durven te vertrouwen, kunnen de vraag ook schriftelijk voorleggen aan een belastinginspecteur. "Voor persoonlijke, moeilijke vragen is een belastingadviseur ook een goed alternatief, bij voorkeur aangesloten bij het Register Belastingadviseurs (RB) of de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)", aldus een woordvoerder van de Consumentenbond.

Lange wachten
Via de NOS-Facebookpagina klagen consumenten vooral over het vele doorverbinden ("ook na 20 keer doorverbinden heeft niemand een passend antwoord"), de wachttijden ("40 minuten en dan ben je eigenlijk nog niks opgeschoten") en soms verschillende antwoorden op dezelfde vraag ("als je drie keer belt met dezelfde vraag, krijg je telkens een ander antwoord").

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X