Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt fors dankzij hogere rente

De gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen is in mei flink gestegen, van 104% dan 107%. Dit kwam vooral door hogere rentes op de financiële markten, blijkt uit de pensioenthermometer van Aon Hewitt. De dekkingsgraad geeft de ratio weer tussen het vermogen en verplichtingen van een pensioenfonds. Als de rente stijgt, dan mogen de fondsen uitgaan van hogere rendementen over uitstaande beleggingen. De dekkingsgraad stijgt dan dankzij de 'rekenrente', pensioenfondsen kunnen gemakkelijker aan hun verplichtingen voldoen en de situatie wordt daarbij ook voor hun deelnemers stabieler: de kans op 'korten' is kleiner.

Pensioenfondsen moeten beslissingen nemen aan de hand van de beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad in de afgelopen 12 maand. Deze bleef in mei steken op 108%: twee procentpunt tekort om te kunnen beginnen met indexeren. In de oude situatie, voor juni 2014, werden beleidsbeslissingen genomen op basis van dagkoersen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X