Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Zwitserse belastingdienst maakt namen belastingontduikers bekend

De Zwitserse belastingdienst is begonnen met het openbaar maken van de namen van belastingontduikers. Op de website van de landelijke overheid kunnen ook Nederlanders gevonden worden. Het gaat in totaal om ongeveer twintig namen waaronder twee van Nederlanders, zo valt te zien op de site. Stapsgewijs worden meer namen bekendgemaakt.

Volgens het Zwitserse Sonntagszeitung is de Zwitserse belastingdienst overspoeld met aanvragen van belastinginspecteurs uit allerlei landen. In reactie daarop heeft de belastingdienst de namen simpelweg gepubliceerd in het staatsblad. Officieel zou de dienst zeggen dat het publiceren van de namen, de betreffende personen de kans geeft om een rechtszaak aan te spannen.

In de berichten zijn de naam of initialen, de geboortedatum en het land van herkomst te vinden. Naast de gegevens van Nederlanders zijn ook de gegevens van onder andere Duitsers, Spanjaarden, Amerikanen en Koreanen bekendgemaakt. Ook de namen van bedrijven uit Panama en de Bahama's zijn openbaar. Amerikaanse burgers staan alleen met initialen in de berichten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X