Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kamer achter reorganisatie Belastingdienst

De Tweede Kamer steunt in meerderheid de plannen van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) voor een reorganisatie bij de Belastingdienst de komende jaren. Door slimmer werken en een beter gebruik van bestaande gegevens hoopt Wiebes de belastinginkomsten fors te kunnen verhogen, met zeker 750 miljoen euro en misschien wel 2 miljard euro per jaar. Door automatisering en data-analyse raken rond de vijfduizend medewerkers hun huidige baan kwijt.

Wiebes had zijn plannen pas volgende week willen openbaren, maar dinsdag lekten ze al uit. De Kamer was daar zeer verbolgen over en ook Wiebes zei het zeer te betreuren dat medewerkers zich overvallen voelden. Wiebes kondigde dinsdag al aan dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Voor de medewerkers die hun baan verliezen (één op de vier) wordt binnen de Belastingdienst of elders binnen de rijksoverheid werk gezocht.

Het personeelsbestand van de Belastingdienst is met een gemiddelde leeftijd van 53 oud en er zijn ook veel mensen die met een relatief lage opleiding al heel lang bij de dienst werken. Voor de mensen die de modernisering niet kunnen bijbenen, wordt ander werk gezocht, zei Wiebes.

Snel duidelijkheid
De Kamer vroeg Wiebes de vijfduizend medewerkers die hun baan verliezen, snel duidelijkheid te geven. Maar de staatssecretaris maakte duidelijk dat het best even kan duren voor duidelijk is wie niet meer nodig is en wie nog wel. De verbeterde werkwijze, waarmee al maanden is proefgedraaid, wordt eerst verder ingevoerd en dan moet blijken hoeveel banen overbodig zijn.

Wiebes wil tegelijk 1.500 nieuwe, hoogopgeleide hbo'ers en academici aannemen die via data-analyse snel de belastingaangiftes kunnen opsporen waar mogelijk onbedoelde fouten in zitten of waar wellicht is gefraudeerd. Die hele operatie gaat de komende vijf jaar waarschijnlijk 1,1 miljard euro bruto kosten. Maar de opbrengsten zijn volgens schattingen aanzienlijk met vanaf 2020 een bedrag van tussen de 750 miljoen en 2 miljard euro aan extra belastinginkomsten per jaar. De Kamer debatteert op een later moment nog uitgebreider met Wiebes over zijn plannen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X