Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Kabinet wil nu geen nieuwe hypotheekregels

Het kabinet wil deze regeerperiode niks veranderen aan de hypotheekregels en de limieten om te lenen. De ministers Stef Blok (Wonen) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën) laten dat weten in reactie op een voorstel van het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) om het maximaal te lenen bedrag na 2018 nog verder te verlagen, naar 90 procent van de waarde van het huis.

Blok wil op dit moment niets veranderen aan de hypotheekregels, aldus zijn woordvoerster. Er zijn eerder allerlei maatregelen getroffen om het vertrouwen in de huizenmarkt te herstellen en mensen meer zekerheden te bieden. Daar wil hij nu niet meer aan gaan sleutelen.

Dijsselbloem laat in een reactie weten dat het huidige kabinet belangrijke hervormingen op de woningmarkt heeft doorgevoerd die de financiële stabiliteit verbeteren. Hij wijst erop dat de hypotheeklimiet (ten opzichte van de koopsom) stapsgewijs wordt afgebouwd van 106 procent naar maximaal 100 procent in 2018. ''Voor de komende jaren is er dus duidelijkheid. Eventuele verdere stappen en de afweging hieromheen laat ik - conform de aanbeveling van het FSC - over aan een volgend kabinet.''

Kamer
Een meerderheid in de Tweede Kamer is eveneens tegen het nog verder verlagen van de hypotheeklimiet. De regeringspartijen VVD en PvdA en D66 willen niet verder gaan dan de verlaging waartoe het kabinet eerder al had besloten. Ook belanghebbende partijen spreken zich uit tegen de plannen. "Onwenselijk, onnodig en onverstandig", laat het Verbond van Verzekeraars weten. "Met het huidige systeem van aflossen is de verhouding tussen hypotheekschuld en de waarde van de woning al gewaarborgd", vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

PvdA
PvdA-Kamerlid Jacques Monasch vindt het voorstel van het FSC een slecht idee. '' Kopers zijn in de nieuwe hypotheekregels al verplicht om het bedrag in dertig jaar af te lossen. Dat biedt meer dan voldoende zekerheid voor zowel kredietverleners als voor de kopers'', aldus Monasch. ''Strengere normen zijn ook slecht voor de bouw en de doorstroming op de woningmarkt. Mensen die een huis willen kopen hebben behoefte aan rust en zekerheid. Dit soort voorstellen draagt daar niet aan bij."

VVD
Ook de VVD is tegen. Tweede Kamerlid Aukje de Vries: ''Het is een belachelijk advies. In het regeerakkoord staat een afbouw tot 100 procent en die staat nog steeds wat de VVD betreft." VVD'er Roald van der Linde vreest dat veel starters op de woningmarkt de dupe worden, als de norm verder zou worden verlaagd. ''Zij zullen dan flink en langer moeten sparen voordat zij hun eerste woning kunnen kopen. De gevolgen voor de economie en woningmarkt zijn aanzienlijk. Het is direct van invloed op huizenprijzen, door de dalende vraag zal er ook minder bouw zijn van nieuwe koopwoningen. De VVD wil rust op de woningmarkt."

D66
Ook D66-Kamerlid Wouter Koolmees is tegen. ''Er is al fors ingegrepen op de woningmarkt. Zo is de hypotheekrente aangepakt en moeten mensen verplicht aflossen.'' Het idee is vooral slecht voor gezinnen met jonge kinderen, vreest hij. ''Denk aan bijvoorbeeld hoge kosten voor de kinderopvang en verplichte hoge pensioenpremies.''

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X