Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscus mag geen inzage geven in hypotheekverleden

De Belastingdienst mag hypotheekverstrekkers geen inzage geven in de hypotheekgeschiedenis van klanten. Een voorlichter van de Belastingdienst laat dinsdag aan NU.nl weten dat de fiscus volgens de wet geen gegevens van personen aan commerciële bedrijven mag geven. Zelfs niet als een klant daar zelf toestemming voor geeft. De voorlichter reageert daarmee op de wens van De Hypotheekshop om inzicht te krijgen in het hypotheekverleden van klanten. Alleen bij "hoge uitzondering" mag de Belastingdienst informatie delen. Maar dan alleen om bijvoorbeeld strafvervolging of opsporing bij zware delicten mogelijk te maken. De kans dat het plan van de hypotheekverstrekker uitgevoerd kan worden, noemt de woordvoerder "zeer klein".

Advies
Met het inzicht zouden hypotheekadviseurs beter advies kunnen geven, stelde De Hypotheekshop eerder op dinsdag. Het bedrijf noemt die informatie "essentieel". Volgens De Hypotheekshop hebben huizenkopers zelf niet altijd voldoende kennis over hun oude hypotheek. En soms ontbreekt de documentatie. Onjuiste of incomplete gegevens kunnen de huizenkoper na controle door de fiscus extra kosten opleveren. Dat kan oplopen tot een bedrag van duizenden euro's, meent de hypotheekverstrekker.

Lastiger
"Als iemand al twintig jaar in hetzelfde huis woont met een volledige spaarhypotheek, is er niet veel aan de hand. Maar het wordt veel lastiger als een klant door de jaren heen verschillende relaties en huizen heeft gehad", vindt directeur Lodewijk van der Heijden van De Hypotheekshop. Van der Heijden zegt dat Belastingdienst de exacte bedragen en data "relatief gemakkelijk" boven water kan krijgen. Omdat de belastingwetgeving naar zijn mening "te complex" is, zijn adviseurs nu veel tijd kwijt aan het controleren en verifiëren van gegevens.

Beschikbaar
"Als het tegenzit, draait de belastingplichtige op voor de fouten, terwijl de correcte gegevens wel beschikbaar zijn bij de Belastingdienst", aldus de directeur. Hij verwacht dat een hypotheekadvies door openheid van de fiscus beter en goedkoper kan worden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X