Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


EU-Hof: aftrek voor buitenlands kasteel kan soms

Kastelen of monumenten op buitenlands grondgebied maar met Nederlands cultuurhistorische waarden zouden kunnen vallen onder de Nederlandse monumentenbescherming. Dat stelt het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.

Het draaide om de zaak van een Nederlander (X), die in België eigenaar van een kasteel is. Het pand is in België een beschermd historisch monument. X wilde, zoals Nederlanders die eigenaar zijn van een monumentaal pand, onderhoudskosten voor het kasteel van zijn Nederlandse belastingen aftrekken. Maar de ficus stelde dat deze regeling alleen geldt voor in Nederlands liggende erkende monumenten.

Het EU-hof gaat in principe mee met die redenering, maar de rechters bieden wel een kleine opening. Als de eigenaar kan aantonen dat het monument waarvan hij eigenaar is, ondanks het feit dat het is gelegen in het buitenland, een element vorm van het Nederlands cultuurhistorisch erfgoed, dan zou de regeling wel kunnen gelden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X