Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Minder pensioeninleg voor rijken?

Nederland heeft een van de beste pensioenstelsels in de wereld en toch is DNB van mening dat ons pensioenstelsel moet veranderen, verwondert A. Peels uit Eindhoven zich. "Bijvoorbeeld door voor mensen met een hoog inkomen de pensioenpremie geleidelijk af te laten lopen naarmate het inkomen stijgt, om ’oversparen’ te voorkomen."

"Het geld dat veelverdieners zo overhouden, kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken om hun hypotheek af te lossen, te consumeren of zelf bij te sparen voor een aanvullend pensioen. Ja, u leest het goed, om zelf bij te sparen. Is dat niet wat vreemd om eerst de pensioenpremie bij stijging van het inkomen geleidelijk te verminderen en dan vervolgens zelf bij te sparen voor een aanvullend pensioen? Gekker moet het niet worden natuurlijk. Kennelijk lopen er figuren in Nederland rond die graag te zijner tijd in de geschiedenisboeken vermeld willen worden als omvormer van ons pensioenstelsel. Het Nederlandse pensioenstelsel is zeker goed te noemen. Men moet niet uit het oog verliezen dat pensioenpremies (niet de AOW-premie) door de werknemer en werkgever zijn opgebracht.

Dat de één meer pensioen ontvangt dan de ander komt doordat de een meer heeft ingelegd dan de ander. Premies zijn afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Moet ook zo blijven, omdat dit het eerlijkst is. Oké, het zit nu een aantal jaren niet mee met de lage rentestand, maar dat verandert zeker een keer. Pensioenpremies zijn een zaak van werknemer en werkgever die het samen hebben opgebracht en ingelegd in de pensioenpot van het betreffende pensioenfonds. Dit is mijns inziens geen zaak voor DNB. Niet elke verandering is een verbetering. Zie het zorgstelsel, wel duurder maar niet beter!"

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X