Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Uitzendbureaus verdienen geld op zorgverzekering Oost-Europeanen

Sommige uitzendbureaus verdienen flink op de zorgverzekering die zij voor hun Oost-Europese uitzendkrachten afsluiten. Daardoor kunnen de bureaus de uitzendkrachten goedkoper aanbieden dan Nederlandse werkzoekenden. Dat schrijft de Volkskrant donderdag.

Het zou soms gaan om wel tienduizenden euro's per maand. "Er wordt een truc gebruikt om buitenlandse werknemers te bestelen, terwijl tegelijkertijd Nederlandse werknemers geen kans krijgen'', zegt Henry Stroek van vakbond CNV tegen de krant. Het geld wordt verdiend door de collectiviteitskorting die zorgverzekeraars bieden voor groepen verzekerden. De uitzendkracht betaalt de premie, waar de korting in is verrekend via de loonstrook. Bij sommige verzekeraars betaalt echter de werknemer de hogere premie waardoor de verzekeraar de korting krijgt.

Zorgverzekeraars klagen omdat ze klanten kwijtraken door de "oneerlijke concurrentie".

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X