Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


AOW-uitgaven omhoog door vergrijzing

De uitgaven aan AOW-uitkeringen zijn sinds 2008 met bijna een kwart gestegen tot 32,7 miljard euro in 2013, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend. De stijging van AOW-uitgaven gaat bijna gelijk op met de groei van het aantal uitkeringsgerechtigden en is dan ook het gevolg van de vergrijzing. In 2011 gingen de eerste babyboomers met pensioen. Aan het einde van 2013 ontvingen ruim 3,2 miljoen mensen een AOW-uitkering. Een op de tien woont in het buitenland.

Ten opzichte van 2012 zijn de uitgaven aan AOW-uitkeringen in 2013 met 1,3 miljard euro gestegen. De uitgaven stijgen niet alleen door de vergrijzing, maar ook doordat de AOW-uitkeringen over het algemeen twee keer per jaar worden aangepast aan de inflatie (per 1 januari en per 1 juni).

Verhoogd
Vorig jaar is de AOW-gerechtigde leeftijd met 1 maand verhoogd naar 65 jaar en 1 maand. Zonder deze verhoging zouden de uitgaven aan AOW-uitkeringen in 2013 ongeveer 0,2 miljard euro hoger zijn uitgekomen. Dit effect komt elk jaar terug en zal bovendien toenemen naarmate de AOW-leeftijd verder omhoog gaat. In 2014 is de AOW-leeftijd verhoogd naar 65 jaar en 2 maanden.

Wonen in het buitenland heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen onder AOW-gerechtigden. Eind 2013 woonden ruim 320.000 AOW'ers in het buitenland. Vijf jaar eerder waren dat er nog ruim 260.000. Van de top 10- landen buiten Nederland met de meeste AOW'ers namen vooral Frankrijk (plus 43 procent), Groot-Brittannië (plus 33 procent) en Duitsland (plus 26 procent) in populariteit toe. Uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijkt dat vorig jaar 31,5 miljard euro naar in Nederland wonende AOW'ers ging en 1,2 miljard euro naar AOW'ers die in het buitenland woonden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X