Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Zwak half jaar voor Fugro

Bodemonderzoeker Fugro heeft een zwak half jaar achter de rug. De omzet steeg met 1,6 procent weliswaar licht naar 1,19 miljard euro, maar onder aan de streep bleef er een flink nettoverlies over van 268 miljoen euro. Vorig jaar werd over dezelfde periode nog een winst van 109 miljoen euro behaald. De winst verdampte doordat Fugro zich gedwongen zag om bijna 350 miljoen euro af te schrijven op de exploratie- en bodemonderzoeksactiviteiten voor de olie- en gasindustrie. Een maand geleden deed Fugro om die reden al een winstwaarschuwing de deur uit. De olie- en gasindustrie draait op een lager pitje en heeft investeringen uitgesteld of uitgesmeerd over een langere periode.

Driekwart
Van de problemen in de olie- en gasindustrie heeft Fugro flink last. Het betekent dat er minder opdrachten voor bodemonderzoek zijn. Driekwart van zijn omzet haalt Fugro uit die markt. Het bedrijf heeft daarom ingezet op kostenbesparingen en kijkt waar en hoe er efficiënter en dus goedkoper gewerkt kan worden, om op die manier de winstmarges te verbeteren. De bodemonderzoeker rekent erop dat de markt over een paar kwartalen weer aantrekt.

Een andere belangrijke markt voor Fugro is infrastructuur, bijvoorbeeld op het gebied van bodemonderzoek voor de aanleg en bouw van wegen, tunnels en viaducten. Ook hier gaat het niet overal goed. Door de malaise in de bouw is er nauwelijks of geen groei in Europa en de Verenigde Staten, maar in opkomende markten wel.

MH370
Fugro kreeg vorige week de opdracht van de Australische overheid om te zoeken naar het verdwenen vliegtuig MH370 van Malaysia Airlines, dat in maart waarschijnlijk is neergestort ten westen van Australië ergens in de Indische Oceaan. De komende tijd brengt Fugro met twee gespecialiseerde schepen de zeebodem in kaart en gaat dan met sonar-apparatuur op zoek naar het vliegtuig.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X