Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Nederlandse gepensioneerden in Duitsland betalen straks meer belasting
Vanaf volgend jaar moeten Nederlandse gepensioneerden die in Duitsland wonen belasting betalen in Nederland. Door dit nieuwe verdrag kunnen ze tot een kwart van hun besteedbaar inkomen verliezen. Een aantal van hun komt in actie tegen het plan.
Nederland en Duitsland hebben samen een nieuw belastingverdrag opgesteld. Nederland zal belasting heffen van gepenioneerde Nederlanders die in Duitsland wonen, wanneer hun gezamenlijke inkomen uit pensioen, lijfrente of sociale zekerheidsuitkering hoger ligt dan 15.000 euro. De staat heeft hiertoe besloten omdat ze veel belasting misloopt. Deze gepensioneerden betalen nu namelijk belasting in hun woonstaat. Na het zomerreces zullen de Eerste en Tweede Kamer over dit nieuwe verdrag stemmen. Het ziet ernaar uit dat het verdrag in zijn huidige vorm zal worden aangenomen.
Er wonen ongeveer 5.500 gepensioneerde Nederlanders in Duitsland. Een groep van 80 gepensioneerden verzet zich tegen het belastingverdrag. Zij verklaren dat hun besteedbaar inkomen 8 tot 28 procent zal dalen, terwijl velen een huis hebben gekocht in Duitsland op basis van hun huidige inkomen. Door het nieuwe verdrag kunnen ze in de problemen komen. Ze beweren ook dat de staat geen inkomsten misloopt, omdat ze geen gebruik meer maken van Nederlandse voorzieningen.
Er ligt al een overgangsregeling klaar, waarin is opgenomen dat de belastingdruk gedurende zes jaar geleidelijk wordt opgevoerd. Deze regeling kan volgens Peter Essers, Eerste Kamerlid voor het CDA, wellicht iets worden versoepeld ten gunste van de gepensioneerden.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
donderdag, augustus 14, 2014
Labels:
Belastingverdrag,
Duitsland,
Gepensioneerden