Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


50.000 ouders helpen kind belastingvrij bij aankoop huis

Al 50.000 ouders hebben hun kinderen een groot bedrag belastingvrij geschonken voor de aankoop van een huis. De regeling is zo'n succes dat de NVM-makelaars en werkgeversorganisaties pleiten voor verlenging. 'De regeling om je kinderen of anderen tot een ton belastingvrij te schenken heeft zo'n positief effect op de woningmarkt, dat het dom zou zijn er al dit jaar mee te stoppen', meent Roeland Kimman van de NVM. 'Wij pleiten in Den Haag actief voor verlengen ervan.'

Tot en met juni hebben al 50.000 Nederlanders een grote schenking gegeven, zo blijkt uit cijfers van de Belastingdienst. De fiscus had op niet meer dan 20.000 gerekend. Mede door de schenkingen zitten de woningverkopen nu na jaren van ellende fors in de lift.  Het kabinet besloot vorig jaar oktober tot de hogere vrijstelling om de huizenmarkt aan te jagen. De regeling geldt tot het einde van dit jaar. De enige voorwaarde is dat de ontvanger met het geld een huis koopt, zijn hypotheek vervroegd aflost of een verbouwing financiert.

Onderhandelingen
Onduidelijk is of het pleidooi van de NVM, VNO-NCW en MKB Nederland gehoor vindt op het Binnenhof. Volgende week starten de begrotingsonderhandelingen tussen kabinet, coalitie en gedoogpartijen D66, ChristenUnie en SGP. Zij willen niets kwijt over een eventuele verlenging. 'Ik constateer met veel vreugde dat de regeling erg goed werkt', zegt VVD'er Helma Nepperus. Verder wil ze niets kwijt, net als PvdA'er Henk Nijboer. De populariteit van de regeling betekent niet dat het kabinet extra moet bezuinigen. Volgens de Belastingdienst betalen schenkers weliswaar minder vermogensbelasting, maar staat daar tegenover dat de ontvangers minder hypotheekrente mogen aftrekken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X