Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Zwartspaarders biechten spaargeld massaal op

Nederlanders met zwart spaargeld in het buitenland biechten dat massaal op aan de Belastingdienst om zo mogelijke boetes te voorkomen. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën meldde dat dinsdag bij RTL Z. Zwartspaarders kunnen hun geld nog tot 1 juli boetevrij opbiechten, daarna volgen forse boetes als de Belastingdienst er achter komt. Volgens Wiebes hebben zich sinds september vorig jaar 7.500 'spijtoptanten' gemeld. Met de deadline in zicht kiezen steeds meer mensen eieren voor hun geld. ''Het gaat steeds harder. Eerst waren het er tien per werkdag, nu zijn het er honderd. En terecht: wie zich nu niet meldt en straks gepakt wordt, loopt de kans het driedubbele te betalen.''

1 juli
Zwartspaarders biechten gemiddeld 500.000 euro op, wat de fiscus gemiddeld 75.000 euro per persoon oplevert. De fiscus schat dat de 7.500 spijtoptanten goed zijn voor een opgebiecht vermogen van 3,7 miljard euro. Als daar belasting over is geheven, levert dat de schatkist ongeveer 560 miljoen euro op. Precieze cijfers zijn er pas als alle verzoeken zijn behandeld en afgerond, in 2015. De opbrengst voor de schatkist zal voor een belangrijk deel in 2015 vallen. De inkeerregeling geldt nog tot 1 juli dit jaar. Wie daarna vermogen opbiecht krijgt een boete van 30 procent, vanaf 1 juli volgend jaar is de boete 60 procent. Dat is ook de datum waarop er een einde komt aan het bankgeheim binnen de Europese Unie.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X