Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingaangifte met een app: handig of niet?

Ook de Belastingdienst gaat met de tijd mee. De fiscus heeft een app ontwikkeld, waarmee u de jaarlijkse inkomstenbelastingaangifte kan doen. Kan de Belastingdienst het inderdaad makkelijker maken? Niet voor iedereen, blijkt al snel. De app is namelijk alleen beschikbaar voor tablets met de besturingssystemen van Apple (ios) en Google (Android). Mensen zonder zo'n tablet hebben pech: aangifte doen via de smartphone zit er voorlopig nog niet in.Het gaat om een proef, benadrukt de Belastingdienst, voor de eerste 200.000 mensen die het programmaatje downloaden. In april zal de dienst beoordelen of de proef succesvol was.

Gemak
Een test wijst uit dat de app vooral uitblinkt in gemak. Aangifte doen wordt namelijk een fluitje van een cent. Het programma ziet er overzichtelijk uit en is gemakkelijk te gebruiken. Allereerst kiest u een vijf cijferige pincode, waarmee u uw aangifte beveiligt. Vervolgens logt u in met DigiD, de Belastingdienst vult uw gegevens voor u in en u controleert of de vooringevulde bedragen juist zijn. In een paar minuten heeft u uw aangifte naar de fiscus verstuurd.

Beperkt
Maar de kracht van de app is ook direct de grote zwakte. Als u geen volledig vooringevulde belastingaangifte doet, heeft u namelijk niets aan het programma. U kunt de vooringevulde bedragen niet wijzigen. Verder geeft de Belastingdienst op zijn website al aan wanneer u de app niet kunt gebruiken, namelijk als u:
  • een eigen woning hebt (koopwoning)
  • een eigen onderneming hebt
  • niet het hele jaar dezelfde fiscale partner hebt
  • aftrekposten hebt
  • andere inkomsten hebt dan loon, een uitkering of een pensioen
  • in 2013 ouderschapsverlof hebt opgenomen en uw inkomen daardoor is gedaald
  • co-ouder bent en uw kind in 2013 niet op uw adres stond ingeschreven, maar bij de andere ouder
Daarmee is de app voor veel mensen al direct onbruikbaar geworden. Nog afgezien van de grote groep huizenbezitters, leveren studiekosten, alimentatie, giften, zorgkosten en dergelijke immers al snel een aftrekpost op. Wel berekent het programma voor een aantal aftrekposten de drempel. Maar om die posten af te trekken van uw inkomstenbelasting, dient u toch op de 'ouderwetse' manier aangifte te doen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X