Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Spanje verlaagt inkomstenbelasting

De Spaanse regering verlaagt volgend jaar de inkomstenbelasting en maakt het aantrekkelijker voor bedrijven om werknemers in dienst te nemen. Dat maakte de Spaanse premier Mariano Rajoy dinsdag bekend. De belasting gaat omlaag voor zo'n 12 miljoen werknemers met lage en middeninkomens, terwijl er tot een jaarsalaris van 12.000 euro helemaal geen belasting hoeft te worden betaald. Die grens is ruim twee keer hoger dan de maximale vrijstelling die nu geldt.

Volgens Rajoy wordt het tijd om de Spaanse bevolking te ontzien "nu de opofferingen die zijn gemaakt hun vruchten afwerpen". Hij voorspelde dat de Spaanse economie dit jaar met 1 procent groeit, in plaats van met 0,7 procent zoals eerder werd voorspeld. Spanje kampt nog altijd met een torenhoge werkloosheid, ruim een kwart van de beroepsbevolking heeft geen betaalde baan.

Tekort
Spanje heeft de afgelopen jaren forse bezuinigingen en belastingverhogingen doorgevoerd in een poging de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Het overheidstekort van Spanje hoorde de afgelopen jaren tot de grootste van Europa en het land heeft tot 2016 de tijd om het gat op de begroting terug te dringen tot onder het Europese maximum van 3 procent van het bruto binnenlands product. Europees commissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken) liet in dat verband dinsdag weten dat het over het algemeen lastig is om begrotingsdoelen te halen met lagere belastingen. Vorig jaar kwam het Spaanse tekort naar verwachting uit op ruim 7 procent, waar oorspronkelijk werd gemikt op 6,5 procent.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X