Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ouders de pineut van softwarefout Belastingdienst

Het blijft rommelen bij de Belastingdienst waardoor ouders ten onrechte dubbele kinderopvangtoeslag ontvangen en vervolgens een flinke naheffing toegestuurd krijgen. Een softwarefout zou hiervan de oorzaak zijn. Gjalt Jellesma van de Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang is het zat dat de Belastingdienst in vijf jaar tijd al vier keer faalt.

De gedupeerde groep ouders is dit keer de groep die met hun kind(eren) een overstap maakten van dagopvang naar buitenschoolse opvang of van opvanglocatie veranderden. Normaal gesproken wordt er een wijziging aangebracht bij de Belastingdienst, maar door de softwarestoring werkt dit niet. De nieuwe uitslag wordt uitbetaald, maar de oude loopt gewoon door.

Goed opletten
15.000 ouders zouden volgens Jellesma de pineut zijn. In De Telegraaf geeft het belastingdienstadviesbureau De Boer en Kok aan dat ouders zelf goed op moeten letten wat er wel en niet wordt betaald. Dat geldt ook voor kinderopvangorganisaties die de toeslagen van ouders ontvangen. De Belastingdienst vindt dat ouders, ondanks de storing, zelf verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van wijzigingen.

Kritiek op kinderopvang
Gjalt Jellesma is in De Telegraaf kritisch op de lakse houding van kinderopvangorganisaties. 'Bij grote organisaties is er niet altijd goed zicht op wat er gebeurt. De ouders zijn de dupe, want de Belastingdienst wil hoe dan ook het te veel uitgekeerde bedrag terug.' De Brancheorganisatie vindt deze wijzende vinger richting de kinderopvang niet terecht. 'Wat ons betreft blijkt dat het probleem vooral bij de Belastingdienst ligt en niet bij de kinderopvangondernemers' aldus een reactie op de website.

Oplossing
Zowel de Brancheorganisatie als BOinK als belastingadviesbureaus blijven er bij de Belastingdienst op aandringen de softwarefout zo snel mogelijk te herstellen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X