Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Een op drie goede doelen voldoet niet aan de eisen

Een derde van de goede doelen waar de Belastingdienst vorig jaar de boeken heeft gecontroleerd, voldoet niet aan de eisen. Dat meldt de NOS zondag. Van ongeveer 1.500 organisaties is in de afgelopen vier jaar de zogenoemde anbi-status ingetrokken, nadat de Belastingdienst er onderzoek naar had gedaan. Anbi staat voor 'algemeen nut beogende instelling'. Deze instellingen worden door de belastingdienst aangewezen en krijgen belastingvoordelen. Ze moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen: zo moeten ze bijvoorbeeld transparant zijn en het algemeen belang dienen.

Openbaar
De anbi-status wordt alleen nog maar toegekend als ze openbaar maken waar het geld naar toe gaat, wie de bestuursleden zijn en welke vergoedingen zij krijgen. In hoeveel gevallen er sprake is van fraude, kan de Belastingdienst niet zeggen. Wel is er een speciaal meldpunt opgericht. Er zijn in Nederland in totaal 35.000 organisaties met een speciale status.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X