Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst en eigenwoningforfait

Machtig interessant: op de website van de Belastingdienst stonden andere gegevens dan in het jaarlijkse Eindejaarspersbericht van het Ministerie van Financiën. En het scheelde nogal... of nee: scheelt, want er is nog niets veranderd.

In het eindejaarspersbericht staat voor woningen met een waarde boven de € 1.040.000 een eigenwoningforfait van "€ 7.350 vermeerderd met 1,80% van de eigenwoningwaarde voor zover deze uitgaat boven € 1.040.000". 

Op de Belastingdienst-site staat: "€ 7.350 + 1,55% van de waarde van de woning boven € 1.040.000". Dat scheelt bij een woning van ...zeg even € 2.000.000... toch zomaar € 2.400 bijtelling. Nu denk jij misschien: ach, wie een woning van € 2.000.000 bezit zal daar niet failliet aan gaan. Nee, vast niet, maar toch... het hoort wel duidelijk te zijn!

En dat blijkt niet de enige onduidelijkheid rondom het eigenwoningforfait. Op Overgeld lees ik dat de berekentool voor de voorlopige teruggaaf uitgaat van een forfait van 0,65%, terwijl het Ministerie van Financiën toch echt 0,70% heeft gecommuniceerd. Nu we toch bezig zijn: het basisbedrag van het hoge forfait is ook gek. Voor die woningen boven € 1.040.000 dus. Daar staat € 7.350 als startbedrag, terwijl 0,70% van € 1.040.000 iets minder is dan dat: € 7.280.

Verschillende partijen maken zich druk over de verhoging van het forfait en tja... dat is natuurlijk ook niet leuk. Alleen zou het wel fijn zijn als het in ieder geval helder is hoe erg het dan niet leuk is. Belastingdienst... niet leuker... wel makkelijker... niet duidelijker...

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X