Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Trainingscentrum Carnival wordt campus met hotel

Het trainingscentrum dat Carnival Corporation gaat bouwen aan de kust van Almere Poort wordt onderdeel van een campus, waar circa tweehonderd mensen komen te werken. Op de campus in het gebied Duin wordt ook een luxe hotel met tweehonderd kamers gebouwd, waarin de hoogopgeleide cursisten van Carnival kunnen verblijven.

Carnival Corporation is een Amerikaans bedrijf. Het is het grootste cruisebedrijf ter wereld. Carnival investeert 50 miljoen dollar, circa 36,6 miljoen euro, in de Almeerse trainingsfaciliteit. Voor Almere moet het trainings- en simulatiecentrum de blikvanger van de kustzone worden; voor Carnival wordt het complex een icoon van veiligheid. Na de ramp met de Costa Concordia, dat eigendom was van één van Carnival's rederijen, heeft het Amerikaanse cruisebedrijf haar veiligheidsprogramma uitgebreid en de investeringen in veiligheid verdrievoudigd.

Carnival zal vanaf 2016 jaarlijks vijfduizend kapiteins en technische officieren van cruiseschepen gaan opleiden vanuit Almere. 

Carnival heeft met CSMART op de Gooisekant al sinds 2009 een trainingscentrum in Almere. Volgens de Almeerse wethouders Henk Mulder en Ben Scholten hebben de ervaringen van dit bedrijf er mede toe bijgedragen dat de keuze op Almere is gevallen. De stad had concurrentie vanuit Italië, Kroatië en zelfs uit de Fillipijnen. Uiteindelijk gaven de goede ervaringen met Almere, de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en de bereikbaarheid van de stad de doorslag.

De eerste fase van het Carnival-complex bestaat uit vier brug- en machinekamersimulators, leslokalen en kantoren. Deze eerste fase omvat ongeveer 20.000 vierkante meter. Carnival denkt in de tweede helft van 2014 met de bouw te beginnen. Een tweede bouwfase volgt mogelijk over enkele jaren. In totaal heeft Carnival voor drie hectare aan grond gekocht.

Volgens Hans Hederström, managing director van CSMART Almere, is het trainingscentrum de ruimte aan de Gooisekant snel aan het ontgroeien. De nieuwe vestiging in Duin biedt volgens hem meer capaciteit en de nieuwste technologie.

Gebiedsontwikkelaar Amvest is verheugd over de keuze van Carnival voor het project Duin, de kustzone van Almere Poort. Algemeen directeur Wienke Bodewes noemt de komst van Carnival naar Duin 'een prachtige start van ons plan'.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X