Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Regering probeert bedrijf Digi-D uit te kopen

Het kabinet probeert het bedrijf Digi-D uit te kopen omdat veel burgers dit bedrijf aanzien voor DigiD, het systeem waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren. Het kabinet vreest dat burgers hierdoor hun persoonlijke gegevens bij het verkeerde bedrijf achterlaten, zo schrijft minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) vrijdag aan de Tweede Kamer.

De kwestie rondom het bedrijf Digi-D speelt al sinds 2010. Het bedrijf heeft aan de Staat voorgesteld dat het de kosten van een naamswijziging vergoedt en het bedrijf compenseert voor lasten voortkomend uit de verwarring. Bij het bedrag dat het bedrijf aan de staat heeft gevraagd mist echter een onderbouwing, aldus Plasterk. Daarom heeft hij nu zelf maar een ander bedrag voorgesteld, op basis van de gegevens die hij zelf heeft.

Redelijke vergoeding
Plasterk noemt dit bod een 'redelijke vergoeding' van de kosten. Hij vraagt het bedrijf daarnaast met klem om direct een einde te maken aan "de zeer ongewenste situatie dat persoonsgegevens worden opgeslagen en deze door een onvoldoende beveiliging van de ICT-omgeving mogelijk in handen van derden terecht kunnen komen."

In 2010 klaagde Digi-D, een bedrijf dat logo's en huisstijlen voor brochures, folder, websites en tijdschriften ontwerpt, de overheid juist nog aan. Het bedrijf stelde veel schade te ondervinden door e-mails die bedoeld waren voor DigiD. De rechter liet toen weten dat er al 100.000 euro door de Staat was geboden om een einde te maken aan de verwarring. Daar ging Digi-D toen niet op in. Om welk bedrag het nu gaat, is dus niet duidelijk.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X