Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Banken verstoppen advieskosten in hogere hypotheekrente

Onafhankelijke hypotheekadviseurs dreigen deels uit de markt te worden gedrukt, en klanten betalen soms teveel rente stelt toezichthouder AFM. De oorzaak: banken verstoppen advieskosten rond de hypotheek in het rentetarief.

Nieuwe wetgeving beschermt onafhankelijke financieel adviseurs niet volledig tegen banken die hypotheekklanten lokken met te lage adviestarieven. Banken kunnen hun tarieven nog steeds op ‘niet zuivere’ wijze vaststellen, zegt toezichthouder AFM in het Financieele Dagblad. Uit een dinsdag te verschijnen onderzoek van de AFM blijkt dat banken en verzekeraars zich ‘redelijk’ aan de nieuwe regels houden. Toch is de toezichthouder achterdochtig over de gerekende adviestarieven.

Verstoppertje
Banken en verzekeraars vertalen een deel van de advieskosten in hoge hypotheekrentes, zonder dat deze in rekening worden gebracht, zo blijkt. Op die manier springt de onafhankelijk adviseur er negatief uit ten opzichte van de bank. De adviseur brengt namelijk alle advieskosten bij de klant in rekening. De bank rekent een lager tarief. Maar die lagere rekening bij de bank is soms schijn, stelt de AFM: een deel van de kosten zit in de rente verwerkt. Dat laatste betekent dat wie zijn hypotheek bij een adviseur afsluit in enkele gevallen én een hogere rekening krijgt, maar ook nog eens een rente betaald die eigenlijk lager zou moeten zijn. De Tweede Kamer wil juist dat banken de werkelijke advieskosten direct in rekening brengen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X