Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen parkeergegevens voor Belastingdienst

De Belastingdienst krijgt de parkeergegevens van de klanten van het bedrijf SMS Parking niet. De rechter in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald in een kort geding dat de fiscus had aangespannen.

Mobiel betalen
Klanten kunnen met de diensten van SMS Parking via hun mobieltje parkeergeld betalen. De Belastingdienst eiste bij SMS Parking alle parkeergegevens op van alle gebruikers in 2012 om fraude door bijvoorbeeld leaserijders te kunnen ontdekken. ,,Het ongelimiteerde karakter van de gevraagde privacygevoelige informatie staat een toewijzing in de weg'', aldus de uitspraak dinsdag.

De rechter zegt dat onvoldoende aannemelijk is dat de inbreuk op de privacy van alle gebruikers van SMS Parking evenredig is aan het nagestreefde doel. De kortgedingrechter wil niet bepalen waar de grens precies ligt, maar zegt dat dit verzoek 'in ieder geval' te ver gaat.

Gegevens terug
De Belastingdienst is het niet eens met de uitspraak en kondigde dinsdag direct hoger beroep aan. Concurrent Yellowbrick heeft aan de Belastingdienst wel alle gegevens over 2012 gegeven toen die werden gevraagd, legde een woordvoerder dinsdag uit. De woordvoerder zegt dat verschillende juristen unaniem adviseerden dat de Belastingdienst recht heeft op de informatie. Nu de rechter anders oordeelt wil Yellowbrick de gegevens terug van de Belastingdienst. Als er wordt gevraagd naar de informatie over 2013 zal Yellowbrick die niet geven, liet de zegsman weten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X