Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


EU onderzoekt prijsafspraken rederijen

Brussel is een onderzoek begonnen tegen meerdere rederijen die actief zijn in de containerlijnvaart. De Europese Commissie vermoedt verboden prijsafspraken. Dat maakte de commissie vrijdag in Brussel bekend. De ondernemingen maken sinds 2009 kort na elkaar geplande prijsverhogingen publiekelijk bekend.

De tarieven voor het transport van containers van en naar Europa zouden daardoor worden beïnvloed, wat uiteindelijk nadelig is voor de consument. Brussel noemt als mogelijke voorbeelden de containerlijndiensten tussen de Aziatische havens Peking, Shanghai en Singapore en de Europese havens Rotterdam, Hamburg en Southampton. De commissie wil echter niet de namen van de rederijen noemen.

Onnatuurlijk
De Nederlandse verladersorganisatie EVO verwelkomt het onderzoek. Volgens de belangenbehartiger verloopt de prijsontwikkeling van het containervervoer over zee al een aantal jaren onnatuurlijk. Zo stijgen prijzen soms in één week met 300 procent, om een week later weer op het oude niveau of lager uit te komen, aldus de organisatie. De Europese Commissie liet ruim 2 jaar geleden onaangekondigde controles uitvoeren bij bedrijven die actief zijn in de containerlijnvaart.

Maersk
De grootste containerrederij ter wereld, het Deense Maersk, bevestigde toen een van de gecontroleerde ondernemingen te zijn. Brussel onderzocht destijds mogelijke afspraken over prijzen of de capaciteit op transportlijnen van en naar de Europese Unie en andere Europese landen, aldus het concern. Maersk was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar op het EU-onderzoek. Het Duitse Hapag-Lloyd en het Franse CMA-CMG, twee andere bedrijven die in 2011 werden betrokken in het onderzoek, waren evenmin bereikbaar.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X