Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Restschuld kan mee onder Nationale Hypotheek Garantie

Wie zijn huis wil verkopen kan, onder voorwaarden, een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) past daarvoor de regels aan, meldt minister Stef Blok (Wonen) aan de Tweede Kamer.

De mogelijkheid gaat in op 1 januari 2014 in en geldt voor restschulden na verkoop van een huis dat al gefinancierd werd met de NHG. Het kabinet hoopt dat de regeling de doorstroming op de huizenmarkt bevordert. Ze kan mensen een zetje geven die wel willen verkopen, maar een restschuld vrezen. Voorwaarde is wel dat de kosten voor de nieuwe woning én de restschuld onder de huidige kostengrens van de NHG blijven. Wat daar aan restschuld boven uitstijgt mogen banken of andere hypotheekverstrekkers wel buiten de NHG meefinancieren. De NHG-grens is nu 290.000 euro en daalt per 1 juli 2014 naar 265.000 euro.

Steeds meer mensen met een restschuld moeten gedwongen hun huis verkopen. Begin oktober werd bekend dat het er in de eerste 9 maanden van dit jaar 3427 huiseigenaren waren, vergeleken met 2560 in dezelfde periode een jaar eerder.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X