Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Universiteit sloot deal met Belastingdienst

De vorige eigenaren van de Amerikaanse Universiteit van de Cariben (AUC) hebben een overeenkomst gesloten met de belastingdienst. De deal ging over de stakingswinst toen het instituut in 2011 voor 235 miljoen dollar werd verkocht aan Devry Inc. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Volgens het normale tarief van 25 procent had de staat 50 miljoen dollar moeten ontvangen, maar een belastinginspecteur sloot een deal waarbij slechts 3,6 procent werd afgedragen. Het land is hierdoor 42,8 miljoen dollar aan belastinginkomsten misgelopen. Vorige week verklaarde de voormalige minister van Financiën Roland Tuitt dat het om 81 miljoen dollar ging, waarvan de belastingdienst slechts 23,5 miljoen dollar had geïnd. Tuitt zei dat de afdracht 34,5 procent van de koopprijs had moeten zijn maar dat genoegen werd genomen met slechts 10 procent.

Geldige overeenkomst
De vorige eigenaar, de American Associated Group (AAG), stelde dinsdag in een persbericht dat het een geldige overeenkomst met de belastingdienst heeft gesloten over de afdracht. De lezing van AAG is door twee onafhankelijke bronnen bevestigd. De overheid neemt echter achteraf geen genoegen met de deal en heeft AAG voor de rechter gesleept. Het ministerie van Financiën onderzoekt nu hoe het kon gebeuren dat een belastinginspecteur kennelijk zonder enig overleg een overeenkomst van een dergelijke omvang heeft kunnen sluiten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X