Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Export opnieuw gestegen
Nederland heeft in juni 1,7 procent meer aan goederen geëxporteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is daarmee iets groter dan in mei (1,4 procent). In april kromp de export nog met 1,8 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
De import nam in juni met 0,9 procent toe, nadat in de twee voorgaande maanden de import juist was afgenomen. Deze volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten. De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 35,3 miljard euro. Dat is 1,0 procent minder dan een jaar eerder. De invoerwaarde kromp met 1,6 procent tot 31,8 miljard euro.
Het handelsoverschot bedroeg 3,5 miljard euro. Dat is 0,1 miljard euro meer dan in juni 2012. Deze waardecijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten. In 2013 had juni een werkdag minder dan in 2012.
Machines en vervoer
De waarde van zowel de in- als uitvoer van industriële producten en van machines en vervoer materiaal was fors lager dan een jaar eerder. De export naar niet-EU-landen nam sterk in waarde af, terwijl de export naar EU-landen juist groeide.
De exportprijzen bleven in juni onveranderd ten opzichte van een jaar geleden, de invoerprijzen waren 0,2 procent hoger. De ruilvoet (de verhouding tussen de waarde van de export en de import) van de buitenlandse handel is daarmee ten opzichte van juni 2012 een fractie verslechterd.
Dat komt grotendeels door de ontwikkeling van de olieprijzen. In juni was aardolie duurder dan een jaar geleden, waar de olieprijzen in de voorgaande maanden nog daalden. Nederland voert veel meer aardolie in dan uit.