Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Monsterboekje

Elke zeevarende heeft een monsterboekje nodig. In het boekje staan alle belangrijke gegevens over werkervaring en afgeronde opleidingen.

Voor wie?
Kiwa Register geeft het monsterboekje alleen af aan personen die het voor hun werk nodig hebben of die een specifieke opleiding volgen, waarbij werkzaamheden aan boord essentieel zijn. Een monsterboekje is alleen geldig indien het de handtekening van de houder bevat en is ongeldig als er door onbevoegden wijzigingen in zijn aangebracht.

Aanvraag
Voor het aanvragen van een eerste monsterboekje zijn de volgende documenten vereist:

 • kopie van uw geldige nationaliteitsbewijs (paspoort of gemeentelijke identiteitskaart of toeristenkaart)
 • een recente pasfoto voorzien van uw naam en geboortedatum
 • één van onderstaande documenten:
 1. voor werknemers: Een werkgeversverklaring op logopapier van een scheepsbeheerder of zeewerkgever waaruit blijkt aan boord van welk schip en in welke functie u gaat varen
 2. voor kapitein/eigenaar: Een verklaring van uw accountant dat u kapitein eigenaar bent of een kopie inschrijvingsbewijs van de Kamer van de Koophandel
 3. voor studenten: Een officieel bewijs van een geldige inschrijving van de zeevaartschool
Verloren of gestolen
Indien het monsterboekje is verloren of gestolen, kan een duplicaat monsterboekje worden aangevraagd. De volgende documenten zijn dan vereist:
 • verklaring van vermissing
 • kopie van uw geldige nationaliteitsbewijs (paspoort of gemeentelijke identiteitskaart of toeristenkaart)
 • een recente pasfoto (voorzien van uw naam en geboortedatum) 
Vol of verlopen
Voor het aanvragen van een nieuw monsterboekje ter vervanging van een vol of verlopen monsterboekje zijn de volgende documenten vereist:
 • kopie van het oude monsterboekje, met recente vaartijd onder Nederlandse vlag niet ouder dan één jaar
 • kopie van uw geldige nationaliteitsbewijs (paspoort of gemeentelijke identiteitskaart of toeristenkaart)
 • een recente pasfoto (voorzien van uw naam en geboortedatum)

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X