Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Toelichting op intrekking beroep in cassatie vanwege belasting op inkomsten in Amerika

Toelichting van 10 juni 2024, nr. 2024-0000339553, op de intrekking van een (pro forma) beroep in cassatie tegen de uitspraak van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch van 27 maart 2024, nr. 22/01346, ECLI:NL:GHSHE:2024:1049.

De staatssecretaris van Financiën trekt zijn (pro forma) beroep in cassatie in. Ter toelichting merkt hij het volgende op: Belanghebbende, een DJ, woonde in 2017 in Nederland en trad onder meer op in de Verenigde Staten van Amerika (VS). Hij maakte voor zijn optredens in de VS gebruik van een Limited Liability Company (LLC). Aangezien een LLC voor Amerikaanse fiscale doeleinden transparant is, is in de VS de nettowinst uit de door de LLC gecontracteerde optredens bij belanghebbende belast met ‘federal income tax’ (Amerikaanse inkomstenbelasting).

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X