Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst lanceert applicatie voor middelingsverzoek

De Belastingdienst introduceert begin 2019 een applicatie voor het toepassen van de middelingsregeling die het indienen van een middelingsverzoek eenvoudiger moet maken. Dat staat in het rapport ‘Evaluatie middelingsregeling’ dat door Staatssecretaris van Financiën Snel naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Jaarlijks maken ongeveer 50.000 belastingplichtigen gebruik van de middelingsregeling. Bijna 60% van de belastingplichtigen die van de regeling gebruik maken zijn starters (structureel meer verdieners) of stoppers (structureel minder verdieners).

De daadwerkelijke benutting van de middelingsregeling is laag, maar liefst 85% van de belastingplichtigen die recht hebben op een teruggave maakt er geen gebruik van. Met name door belastingplichtigen in loondienst wordt er weinig gebruik van gemaakt door de complexiteit. Met de komst van de applicatie moet het voor belastingplichtigen eenvoudiger zijn om middeling toe te passen.

Door het voorgestelde twee schijventarief vanaf 2021 zal het aantal potentiële belastingplichtigen die middeling kunnen toepassen dalen met 60%.

Het kabinet zal over het voortbestaan van de middelingsregeling beslissen in een breder onderzoek naar een eenvoudiger, doeltreffender en doelmatiger belastingstelsel in het voorjaar van 2019.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X