Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vakantiegeld in 2015

Eind mei ontvangen veel Nederlanders vakantiegeld. Wat moet u dit jaar weten over het vakantiegeld?

Wie ontvangen vakantiegeld?
Het vakantiegeld bestaat al sinds 1910. Traditioneel wordt het eind mei uitgekeerd, zodat het ook daadwerkelijk aan de vakantie besteed wordt. Het vakantiegeld is vastgesteld op 8% van het brutoloon.

Wie een uitkering heeft ontvangt 8% van de bruto-uitkering. Heeft u de AOW-leeftijd bereikt, dan bouwt u bij SVB vakantiegeld op. Het AOW-vakantiegeld is een vast bedrag afgeleid van het wettelijke minimumloon en wordt overgemaakt in mei. Het pensioenfonds vult dit bedrag aan met 8% van het pensioen.

Vakantiegeld besteed
In mei wordt in Nederland tussen de 14 en 17 miljard euro uitgekeerd. Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat ongeveer de helft van de ondervraagden het vakantiegeld dit jaar aan de vakantie wil besteden.

Sparen en een grote aankoop zijn twee andere veelgenoemde bestedingsdoelen. Voor een groep Nederlanders is het vakantiegeld geen ‘extraatje’. Zij geven aan het vakantie geld nodig te hebben om rond te komen of opgelopen schulden af te betalen.

Speciale aanbiedingen
Traditioneel komen de banken in mei met een aanbieding rondom sparen. In de lijn van de lage spaarrente komen veel banken dit jaar niet verder dan een win-actie of klein cadeau bij een minimale inleg. Zo verloot ABN-AMRO reizen en Zwitserleven geeft een cadeaukaart weg.

Nieuw dit jaar zijn de goede doelen. Wanneer u gaat sparen bij ASN gaat een bedrag naar de Bijenstichting en A.S.R. geeft geld aan Stichting Fair Chance Nepal.

Voor een hogere spaarrente moet u dit jaar bij MoneYou zijn. Van 11 mei tot 16 juni kunt u bij hen geld inleggen voor een gegarandeerd hogere spaarrente. In de periode van 16 juni tot 1 september 2015 bent u dan verzekerd van 0,3% extra spaarrente. Bekijk de voorwaarden van de actie.

Vakantiegeld fiscaal
Het vakantiegeld wordt iets zwaarder belast, omdat de belastingdienst het ziet als een bijzondere beloning. Het komt bovenop het loon en valt dus in de hoogste belastingschijf. Het vakantiegeld in 2015 valt hierdoor voor veel mensen lager uit. Dit komt door de heffings- en arbeidskorting die inkomensafhankelijk zijn gemaakt. Uit onderzoek van ADP blijkt dat een modaal inkomen € 59 minder ontvangt. De inkomen 2 en 2,5 keer modaal gaan het hardst op achteruit, respectievelijk € 204 en € 256.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X