Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kritiek VVD op belastingplannen bijtelling auto

De VVD heeft harde kritiek op de plannen van partijgenoot en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën voor de fiscale bijtelling van leaseauto's. Volgens de liberalen in de Kamer gaan de voorstellen van Wiebes veel te ver, wordt de elektrische auto te veel bevoordeeld, de leaserijder benadeeld en daarmee de ''hardwerkende Nederlander gepakt''. Een woordvoerster van de fractie zegt dat maandag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Wiebes wil de uitstootnormen voor de fiscale bijtelling van leaseauto's per 2016 aanscherpen om de belastinginkomsten op peil te houden.

Heel erg links
Het plan wordt door de liberalen als ''heel erg links'' gezien. Ze willen de komende twee weken komen tot een aanzienlijke aanpassing. ''Dit is geen goed plan zoals het er nu ligt, dit kan niet'', zei VVD-Kamerlid Helma Neppérus maandag bij BNR.

Wiebes wil met ingang van 2016 de vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor (semi-)elektrische auto's afschaffen. Ook verdwijnt de bijtellingscategorie van 4 procent. Volledig elektrische auto's komen in 2016 in de bijtellingscategorie van 7 procent. Semi-elektrische/hybride leaseauto's (uitstoot van maximaal 50 gram) komen in dat jaar in de 14-procentcategorie te vallen.

Belastingplan
De bijtelling is het geld dat zakelijke rijders aan de overheid moeten betalen als ze de auto ook privé gebruiken. Het bijtellingspercentage wordt berekend over de nieuwprijs van de auto en moet bij het inkomen worden opgeteld om de inkomstenbelasting vast te stellen.

De Tweede Kamer debatteert maandag voor het eerst met Wiebes over diens Belastingplan.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X