Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rabobank: Huizenprijzen nu te laag

Rabobank-topman Piet Moerland sluit zich aan bij de stelling van de Europese Centrale Bank dat de huizenprijzen in Nederland op dit moment eigenlijk te laag zijn. Moerland onthulde vandaag bij de presentatie van de halfjaarcijfers van de bank, de hoofdconclusie van een Rabobankstudie die binnen twee weken verschijnt, dat de huizenprijzen in ons land onder het langjarig evenwicht liggen. Volgens Moerland is er nu geen sprake van een juiste prijsvorming omdat de woningmarkt niet goed functioneert. ,,Er vinden veel te weinig transacties plaats in vergelijking met het langjarig gemiddelde."

Moerland ziet wel lichtpuntjes voor de woningmarkt. Zo is er eindelijk relatieve beleidsrust en ziet hij de prijs 'uitbodemen' voor dit jaar en volgend jaar. ,,Dat betekent iets voor de mindset van mensen." Wie nadenkt over kopen zal daardoor niet het gevoel meer hebben dat langer wachten leidt tot een lagere prijs, zo redeneert hij. Daarnaast is vertrouwen in de economie belangrijk. Aantrekkende groei bij de drie belangrijkste Nederlandse exportpartners Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk, zijn daarvoor hoopgevende indicaties. ,,Als mensen weer vertrouwen krijgen, dan kan die woningmarkt weer op gang komen."

De woningmarkt is volgens Moerland beslist niet ongezond. ,,Anders dan in de VS, Spanje en Ierland hebben we hier juist niet teveel woningen gebouwd. Hier zijn de afgelopen jaren juist tienduizenden woningen te weinig gebouwd. Wij creeëren dus op lange termijn een kwalitatief en kwantitatief tekort." Moerland wil desondanks niet vooruitlopen op wanneer de huizenprijzen weer zullen gaan stijgen. ,,Wij verwachten dat de prijzen dit jaar en volgend jaar zullen uitbodemen. Dat betekent dus ruwweg een einde aan de daling. Maar wanneer ze weer gaan stijgen weet niemand. En als ze weer gaan stijgen hoop ik dat dat niet gebeurt in het tempo van de jaren voor 2008."

Potentiële woningkopers die hopen op een fundamenteel lagere hypotheekrente bij Rabobank, kunnen dat wel op hun buik schrijven, zo bleek uit de woorden van Rabobank financieel topman Bert Bruggink. Ondanks diverse onderzoeken die de afgelopen tijd hebben geconstateerd dat de rente in Nederland hoger is dan in omringende landen, noemt hij de rentemarge (winst) die banken op de hypotheekrente maken "passend". ,,Die marge is inderdaad gestegen, maar we zien die als passend. Die deugt. En de marge is ook in lijn met hoe hoog die historisch was tot aan het begin van deze eeuw. Alleen in die bizarre jaren tot aan 2008 was de marge lager, ongezond zelfs."

Dat SNS Bank onlangs aankondigde om te gaan stunten met de hypotheektarieven noemt topman Moerland "zuur". De Nederlandse banken moesten met 1 miljard flink bijdragen aan de redding van SNS afgelopen februari, eenderde van die rekening kwam bij Rabobank. Moerland redeneert daarom dat SNS de stuntactie nu deels financiert met geld dat van de overige banken komt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X